Hírek

Tisztán analóg: ismerd meg a TORAIZ AS-1 szintit

Analóg monofonikus szintetizátor stúdiófelvételhez és élő előadáshoz.

2017 január 19: A gyártók már szinte kizárólag elektronikus hangszereket, például szintetizátorokat és dobgépeket használnak a zenei anyagok előállításához. És most, a Dave Smith Instruments közreműködésével megalkottunk egy új, monofonikus szintetizátort a TORAIZ AS-1 személyében a stúdiók és az élő előadások számára. A szinti a TORAIZ széria második tagjaként új lehetőségeket kínál a stúdióknak és a színpadokon. A megjelenése követi a népszerű TORAIZ SP-16 élő sampler 2016 augusztusi piacra lépését.
A TORAIZ AS-1 meghajtásáról egy teljesen programozható, valódi analóg motor gondoskodik, amely a diszkrét analóg áramköri alapokon nyugvó Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátorát idézi, a klasszikus Prophet-5 modell modern rebootjaként. A Dave Smith-szel azonos működéssel egy olyan szintetizátort sikerült megalkotni, amely erőteljes analóg hangzásával ideális partnere a professzionális szetteknek és az izgága producereknek.
Felhasználtuk a DJ berendezések fejlesztésében szerzett tapasztalatokat az új szinti kezelőfelületének és szolgáltatásainak megtervezésekor. Az intuitív kezelőszervek – köztük a paramétergombok, amelyek egyaránt lehetővé teszik az apró és a drámai változások alkalmazását a zenei megszólalásban – hozzájárulnak a személyre szabott hang előállításához. A touchpad-stílusú slider és billentyűzet segítségével manipulálható a hang előadás közben. A hét on-board effektnek köszönhetően vadonatúj torzítás egészíti ki a Prophet-6 szinti repertoárját.
A TORAIZ AS-1 szintetizátor és a TORAIZ SP-16 sampler MIDI rendszerű összekapcsolásával, valamint a sampler kifinomult sorrendvezérlőjével minden eddiginél komplexebb mintákat lehet előállítani a szintetizátoros analóg anyagokkal. A két TORAIZ hangszer együttesének és a DJM keverő Pro DJ Link és MIDI rendszerű csatlakoztatásával olyan szett építhető fel, amelyben a CDJ végzi a track lejátszását, a TORAIZ SP-16 biztosítja a loopokat és a one-shot effekteket, míg a TORAIZ AS-1 feladata az egyedülálló analóg anyag előállítása a zenei anyag BPM-e alapján.

 

Webshop ár:
179.900.- Ft 

 

Megrendelem

A TORAIZ AS-1 alapvető jellemzői

  1. Valódi analóg hang a Da ve S m it h Instr um e nts P r o p het -6 által
    Hozz létre gazdag basszust és éles lead-eket a TORAIZ AS-1 lelkét alkotó motor segítségével, amely a Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátor diszkrét analóg áramkörén alapul. A TORAIZ AS-1 két feszültség-szabályozott oszcillátora (VCO) folyamatos szabályozású háromszög- és fűrész- és impulzus-alakokkal szolgál. Faragd kedvedre a hangot a két feszültség-vezérelt szűrővel (VCF), amely szintén a Prophet-6 hagyatéka: egy önoszcillációra képes 4-pólusú, rezonáns aluláteresztő szűrő és egy 2-pólusú, rezonáns felüláteresztő szűrő áll ehhez rendelkezésre.
  2. Teljes programozhatóság és 495 preset
    Használd a TORAIZ AS-1 szintit saját egyedi hangzások előállítására a két VCO, a két VCF, a VCA,1 és a szintén két EG,2 és az LFO3 segítségével, majd mentsd el a programba az egyes hangokat a hozzájuk tartozó paraméterekkel együtt – későbbi előhívás céljából. Mintegy 495 preset program (mindegyik külön hangzással), plusz egy 64-lépcsős, egymástól függetlenül szerkeszthető sorrendvezérlő biztosítja az inspirációt. Ráadásul lehetőség van a 495 preset saját programba mentésére az öt felhasználói bankba, és akár 13 programot rendelhetsz hozzá a Quick Programokhoz a billentyűzeten, ahonnan bármikor előhívhatod őket.
  3. FX effektek a Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátorból
    Légy kreatív a Prophet-6-ból származó dual effect motorral. Használhatsz szimpla effektet, vagy párosítás útján extra textúrával gazdagíthatod a hangzást. Valódi visszacsatolás gondoskodik a tiszta analóg jelútról.
    - FX1: Bucket Brigade Delay, Distortion, Ring Modulation
    - FX2: Chorus, High-resonance Phaser, Low-resonance Phaser, Maestro Phaser
  4. Intuitív kezelőfelület és előadó funkciók
    Hozz létre egyedülálló hangokat és frázisokat az intuitív touchpad-stílusú billentyűzettel és a sliderrel. A temérdek funkció közé tartozik a 64-lépcsős sorrendvezérlő, az arpeggiator és a Scale mód, amely minden korábbinál magasabb szintű kreativitást és lehetőséget biztosít az előadáshoz.
    - Billentyűzet és Scale mód: Használd a touchpad-stílusú billentyűzetet a létrehozott hangok előadásához. A Scale Mode segítségével hangjegyeket rendelhetsz a billentyűkhöz, 21 on-board skálából választva. Nem kell alaposan elmélyedni a zeneelmélet bugyraiban, csak kiválasztod a skálát, amelyben játszani akarsz, és a TORAIZ AS-1 gondoskodik a tökéletesen harmonikus előadásról.
    - Slider: Adj dinamikát az előadásnak a slider fel- és lefelé húzásával, amellyel manipulálhatod a választást a hét különböző paraméterből. Módosíts egyszerre a két oszcillátor hangmagasságát és szabályozd be az FX mértékét. A slider garantáltan az egyik legfontosabb eleme az élő előadásnak.
    - Arpeggiator: Készíts ismétlődő akkord-mintát a touchpad-stílusú billentyűzeten történő hangjegy-lefogással. Végezz valós idejű módosítást oktávonként vagy a billentyű félhangra módosításával. Tapasztald meg a különböző skála-kombinációkat, vagy illeszd a skálát a lejátszás alatt álló track-hez.
    - 64-lépéses sorrendvezérlő: Használd a 64-lépéses sorrendvezérlőt a minták lépcsőzetes rögzítéséhez. Alkalmaz valós idejű módosítást a mintán a megfelelő billentyű lejátszás közbeni leütésével. Találj inspirációt a programozott szekvenciában, és használd a Sequence Lock funkciót a billentyűzetes lejátszáshoz, és a gyors hangszerkesztéshez a lejátszás alatt álló minta szerkesztése nélkül.
  5. Egyéb jellemzők
    - Fényes OLED kijelző a paraméter-információk számára
    - USB-B port és MIDI csatlakozók (IN, OUT/THRU) a PC/Mac vagy a külső MIDI eszköz csatolásához
    - Robusztus fémház a különféle felhasználási területekhez

Specifikációk:

Sound generation Analog synthesis
Input / Output terminals Outputs AUDIO OUT L/R ((¼-inch TS jacks), PHONES (¼-inch stereo phone jack)
MIDI MIDI IN (5P DIN), MIDI OUT/THRU (5P DIN)
USB USB (Type B)
Others TRIGGER IN (¼-inch TS jack)
Power supply AC adaptor (DC 5V)
Power consumption 1,500 mA
Maximum dimensions (WxDxH) 267.4 mm x 177.7 mm x 68.6 mm / 10.5” × 7.0” × 2.7”
Weight 1.4 kg / 3.1 lb
Accessories AC adaptor, Power cord, Quick Start Guide

 

Tesztelte pár dj kolléga az új Pioneer eszközöket!

on 2023 november 27,
Pioneer Djm-A9 Pioneer Djm-V10 Pioneer CDJ-3000 egy kis Pioneer Rmx1000 el spékelve a küldő effekt hasznàlat miatt. Ha szeretnél rendelni bármilyen dj eszközt keress minket bátran! erlatech@erlatech.hu (70) 338 4087

Fedezze fel a Pioneer XDJ-700: Kompakt DJ Multi Playert

on 2023 november 09,
Ahol az innováció találkozik a precizitással. Kiterjedt érintőképernyős kezelőfelülettel a könnyű vezérléshez, valamint rendkívül sima mixelési móddal a mixek elsajátításához.

A Pioneer DJ nem spórol az újdonságokkal

on 2023 augusztus 16,
bemutathatjuk nektek DDJ-REV5 - 2 csatornás konzolt, amely ötvözi az analóg dizájnt a fejlett digitális elemekkel.

Dj teszt nap

on 2023 július 10,
Dj teszt nap a bemutatótermünkben. Kipróbálható volt:  CDJ-3000 DJM-V10 DJM-A9    

ÚJ A504DSP erősítő rendelhető!

on 2023 április 29,
Az A504DSP egy könnyű, 4 x 500 W-os (2 x 1000 W) erősítőt és egy nagy teljesítményű DSP-t egyesít, amely számos feladatra konfigurálható, további felszerelés nélkül, és a hangszórórendszerek széles skálájának meghajtására szolgál. A feldolgozás és az erősítés szoros integrációja lehetővé teszi a DSP számára, hogy figyelje az erősítő viselkedését,…

Void Acoustics - Indigo Series

on 2023 március 31,
Az Indigo sorozat a modern stílust, az erőteljes teljesítményt és a lélegzetelállító hangtisztaságot ötvözi. A tervezés minden területén feszegetik a határokat, az Indigo sorozat a stílustudatos vásárlók számára készült, akiket a belsőépítészek lenyűgözni szeretnének.Lakossági környezetben, éttermekben és kávézókban, kiskereskedelmi üzletekben, edzőtermekben és fitneszteremben, valamint szállodákban és üdülőhelyeken történő alkalmazásra optimalizálva.…

NEXT-proaudio K5

on 2023 március 29,
Amikor 8"-osnak kellene lennie, de a kliens valami kisebbet szeretne! A NEXT-proaudio K5-je a válasz. Az LF teljesítményével egészen 63 Hz-ig le megy.e Ezek az ultrakompakt, de hihetetlen hangzású kis hangszórók raktáron vannak és meghallgatható nálunk. www.facebook.com/ErlatechStage

Elérhetőség

1173 Budapest, Összekötő u 1 Mesterek háza 3 /1

06 (1) 253 0676  

06 (70) 938 3506  

06 (1) 253 0677 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hírlevél feliratkozás


Menü