Hírek

Tisztán analóg: ismerd meg a TORAIZ AS-1 szintit

Analóg monofonikus szintetizátor stúdiófelvételhez és élő előadáshoz.

2017 január 19: A gyártók már szinte kizárólag elektronikus hangszereket, például szintetizátorokat és dobgépeket használnak a zenei anyagok előállításához. És most, a Dave Smith Instruments közreműködésével megalkottunk egy új, monofonikus szintetizátort a TORAIZ AS-1 személyében a stúdiók és az élő előadások számára. A szinti a TORAIZ széria második tagjaként új lehetőségeket kínál a stúdióknak és a színpadokon. A megjelenése követi a népszerű TORAIZ SP-16 élő sampler 2016 augusztusi piacra lépését.
A TORAIZ AS-1 meghajtásáról egy teljesen programozható, valódi analóg motor gondoskodik, amely a diszkrét analóg áramköri alapokon nyugvó Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátorát idézi, a klasszikus Prophet-5 modell modern rebootjaként. A Dave Smith-szel azonos működéssel egy olyan szintetizátort sikerült megalkotni, amely erőteljes analóg hangzásával ideális partnere a professzionális szetteknek és az izgága producereknek.
Felhasználtuk a DJ berendezések fejlesztésében szerzett tapasztalatokat az új szinti kezelőfelületének és szolgáltatásainak megtervezésekor. Az intuitív kezelőszervek – köztük a paramétergombok, amelyek egyaránt lehetővé teszik az apró és a drámai változások alkalmazását a zenei megszólalásban – hozzájárulnak a személyre szabott hang előállításához. A touchpad-stílusú slider és billentyűzet segítségével manipulálható a hang előadás közben. A hét on-board effektnek köszönhetően vadonatúj torzítás egészíti ki a Prophet-6 szinti repertoárját.
A TORAIZ AS-1 szintetizátor és a TORAIZ SP-16 sampler MIDI rendszerű összekapcsolásával, valamint a sampler kifinomult sorrendvezérlőjével minden eddiginél komplexebb mintákat lehet előállítani a szintetizátoros analóg anyagokkal. A két TORAIZ hangszer együttesének és a DJM keverő Pro DJ Link és MIDI rendszerű csatlakoztatásával olyan szett építhető fel, amelyben a CDJ végzi a track lejátszását, a TORAIZ SP-16 biztosítja a loopokat és a one-shot effekteket, míg a TORAIZ AS-1 feladata az egyedülálló analóg anyag előállítása a zenei anyag BPM-e alapján.

 

Webshop ár:
179.900.- Ft 

 

Megrendelem

A TORAIZ AS-1 alapvető jellemzői

 1. Valódi analóg hang a Da ve S m it h Instr um e nts P r o p het -6 által
  Hozz létre gazdag basszust és éles lead-eket a TORAIZ AS-1 lelkét alkotó motor segítségével, amely a Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátor diszkrét analóg áramkörén alapul. A TORAIZ AS-1 két feszültség-szabályozott oszcillátora (VCO) folyamatos szabályozású háromszög- és fűrész- és impulzus-alakokkal szolgál. Faragd kedvedre a hangot a két feszültség-vezérelt szűrővel (VCF), amely szintén a Prophet-6 hagyatéka: egy önoszcillációra képes 4-pólusú, rezonáns aluláteresztő szűrő és egy 2-pólusú, rezonáns felüláteresztő szűrő áll ehhez rendelkezésre.
 2. Teljes programozhatóság és 495 preset
  Használd a TORAIZ AS-1 szintit saját egyedi hangzások előállítására a két VCO, a két VCF, a VCA,1 és a szintén két EG,2 és az LFO3 segítségével, majd mentsd el a programba az egyes hangokat a hozzájuk tartozó paraméterekkel együtt – későbbi előhívás céljából. Mintegy 495 preset program (mindegyik külön hangzással), plusz egy 64-lépcsős, egymástól függetlenül szerkeszthető sorrendvezérlő biztosítja az inspirációt. Ráadásul lehetőség van a 495 preset saját programba mentésére az öt felhasználói bankba, és akár 13 programot rendelhetsz hozzá a Quick Programokhoz a billentyűzeten, ahonnan bármikor előhívhatod őket.
 3. FX effektek a Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátorból
  Légy kreatív a Prophet-6-ból származó dual effect motorral. Használhatsz szimpla effektet, vagy párosítás útján extra textúrával gazdagíthatod a hangzást. Valódi visszacsatolás gondoskodik a tiszta analóg jelútról.
  - FX1: Bucket Brigade Delay, Distortion, Ring Modulation
  - FX2: Chorus, High-resonance Phaser, Low-resonance Phaser, Maestro Phaser
 4. Intuitív kezelőfelület és előadó funkciók
  Hozz létre egyedülálló hangokat és frázisokat az intuitív touchpad-stílusú billentyűzettel és a sliderrel. A temérdek funkció közé tartozik a 64-lépcsős sorrendvezérlő, az arpeggiator és a Scale mód, amely minden korábbinál magasabb szintű kreativitást és lehetőséget biztosít az előadáshoz.
  - Billentyűzet és Scale mód: Használd a touchpad-stílusú billentyűzetet a létrehozott hangok előadásához. A Scale Mode segítségével hangjegyeket rendelhetsz a billentyűkhöz, 21 on-board skálából választva. Nem kell alaposan elmélyedni a zeneelmélet bugyraiban, csak kiválasztod a skálát, amelyben játszani akarsz, és a TORAIZ AS-1 gondoskodik a tökéletesen harmonikus előadásról.
  - Slider: Adj dinamikát az előadásnak a slider fel- és lefelé húzásával, amellyel manipulálhatod a választást a hét különböző paraméterből. Módosíts egyszerre a két oszcillátor hangmagasságát és szabályozd be az FX mértékét. A slider garantáltan az egyik legfontosabb eleme az élő előadásnak.
  - Arpeggiator: Készíts ismétlődő akkord-mintát a touchpad-stílusú billentyűzeten történő hangjegy-lefogással. Végezz valós idejű módosítást oktávonként vagy a billentyű félhangra módosításával. Tapasztald meg a különböző skála-kombinációkat, vagy illeszd a skálát a lejátszás alatt álló track-hez.
  - 64-lépéses sorrendvezérlő: Használd a 64-lépéses sorrendvezérlőt a minták lépcsőzetes rögzítéséhez. Alkalmaz valós idejű módosítást a mintán a megfelelő billentyű lejátszás közbeni leütésével. Találj inspirációt a programozott szekvenciában, és használd a Sequence Lock funkciót a billentyűzetes lejátszáshoz, és a gyors hangszerkesztéshez a lejátszás alatt álló minta szerkesztése nélkül.
 5. Egyéb jellemzők
  - Fényes OLED kijelző a paraméter-információk számára
  - USB-B port és MIDI csatlakozók (IN, OUT/THRU) a PC/Mac vagy a külső MIDI eszköz csatolásához
  - Robusztus fémház a különféle felhasználási területekhez

Specifikációk:

Sound generation Analog synthesis
Input / Output terminals Outputs AUDIO OUT L/R ((¼-inch TS jacks), PHONES (¼-inch stereo phone jack)
MIDI MIDI IN (5P DIN), MIDI OUT/THRU (5P DIN)
USB USB (Type B)
Others TRIGGER IN (¼-inch TS jack)
Power supply AC adaptor (DC 5V)
Power consumption 1,500 mA
Maximum dimensions (WxDxH) 267.4 mm x 177.7 mm x 68.6 mm / 10.5” × 7.0” × 2.7”
Weight 1.4 kg / 3.1 lb
Accessories AC adaptor, Power cord, Quick Start Guide

 

Pioneer DJ DDJ-SB3

on 2018 április 17,
Elgondolkodtató kis készülék! Nem tudom Európában mennyire fogy,de a tengerentúlon tuti!Pioneer DJ DDJ-SB3 Mi nem találjunk a helyét kis hazánkban! Kinek mi a véleménye?

CDJ-2000NXS2 firmware frissítés

on 2018 március 28,
Kedves barátaink és partnereink! A Pioneer DJ újabb frissítést adott ki a CDJ-2000NXS2-re!

DDJ-1000: SOFTWARE & FIRMWARE UPDATE

on 2018 március 20,
Pioneer tulajdonos Barátaink! Ne feledjetek vezérlőt frissíteni, mert javítottak bug-ot benne.

XDJ-RX2

on 2018 február 23,
Még mindig tart az RX2 őrület. Bár nehezen beszerezhető csoda, nálunk most is van készleten. Aki március 1-jéig jelentkezik érte, 12% kedvezményt kap rá! Így pontosan 67 188 Forintot engedünk el Neked (listaár 559 900Ft). Na ki lesz a leggyorsabb?

RB-DMX1 új Recordbox controller

on 2018 január 22,
A Pioneer ismét meglepett minket egy újdonsággall. Az RB-DMX1 egy új Recordbox controller amivel összehangolhatod a zenéidet a fény effektusokkal.

Új Pioneer DJ kontroller érkezett

on 2018 január 16,
Új Pioneer DJ kontroller érkezett. A szokásos kiváló minőség természetesen egy pár újdonsággal. CDJ méretű jogtárcsák scratch őrülteknek amiben mostantól kijelzőt is találsz.

Megérkeztek!

on 2017 december 30,
Ránk számíthattok két ünnep között is. Mi több, épp az imént érkezett friss RX2 szállítmány hozzánk! Várják az új boldog tulajdonosukat. Velünk lesztek jövőre is?

Elérhetőség

1173 Budapest, Összekötő u 1 Mesterek háza 3  

06 (1) 253 0676  

06 (70) 938 3505  

06 (1) 253 0677 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legfrissebb hírek

Hírlevél feliratkozás


Menü