Hírek

Tisztán analóg: ismerd meg a TORAIZ AS-1 szintit

Analóg monofonikus szintetizátor stúdiófelvételhez és élő előadáshoz.

2017 január 19: A gyártók már szinte kizárólag elektronikus hangszereket, például szintetizátorokat és dobgépeket használnak a zenei anyagok előállításához. És most, a Dave Smith Instruments közreműködésével megalkottunk egy új, monofonikus szintetizátort a TORAIZ AS-1 személyében a stúdiók és az élő előadások számára. A szinti a TORAIZ széria második tagjaként új lehetőségeket kínál a stúdióknak és a színpadokon. A megjelenése követi a népszerű TORAIZ SP-16 élő sampler 2016 augusztusi piacra lépését.
A TORAIZ AS-1 meghajtásáról egy teljesen programozható, valódi analóg motor gondoskodik, amely a diszkrét analóg áramköri alapokon nyugvó Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátorát idézi, a klasszikus Prophet-5 modell modern rebootjaként. A Dave Smith-szel azonos működéssel egy olyan szintetizátort sikerült megalkotni, amely erőteljes analóg hangzásával ideális partnere a professzionális szetteknek és az izgága producereknek.
Felhasználtuk a DJ berendezések fejlesztésében szerzett tapasztalatokat az új szinti kezelőfelületének és szolgáltatásainak megtervezésekor. Az intuitív kezelőszervek – köztük a paramétergombok, amelyek egyaránt lehetővé teszik az apró és a drámai változások alkalmazását a zenei megszólalásban – hozzájárulnak a személyre szabott hang előállításához. A touchpad-stílusú slider és billentyűzet segítségével manipulálható a hang előadás közben. A hét on-board effektnek köszönhetően vadonatúj torzítás egészíti ki a Prophet-6 szinti repertoárját.
A TORAIZ AS-1 szintetizátor és a TORAIZ SP-16 sampler MIDI rendszerű összekapcsolásával, valamint a sampler kifinomult sorrendvezérlőjével minden eddiginél komplexebb mintákat lehet előállítani a szintetizátoros analóg anyagokkal. A két TORAIZ hangszer együttesének és a DJM keverő Pro DJ Link és MIDI rendszerű csatlakoztatásával olyan szett építhető fel, amelyben a CDJ végzi a track lejátszását, a TORAIZ SP-16 biztosítja a loopokat és a one-shot effekteket, míg a TORAIZ AS-1 feladata az egyedülálló analóg anyag előállítása a zenei anyag BPM-e alapján.

 

Webshop ár:
179.900.- Ft 

 

Megrendelem

A TORAIZ AS-1 alapvető jellemzői

 1. Valódi analóg hang a Da ve S m it h Instr um e nts P r o p het -6 által
  Hozz létre gazdag basszust és éles lead-eket a TORAIZ AS-1 lelkét alkotó motor segítségével, amely a Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátor diszkrét analóg áramkörén alapul. A TORAIZ AS-1 két feszültség-szabályozott oszcillátora (VCO) folyamatos szabályozású háromszög- és fűrész- és impulzus-alakokkal szolgál. Faragd kedvedre a hangot a két feszültség-vezérelt szűrővel (VCF), amely szintén a Prophet-6 hagyatéka: egy önoszcillációra képes 4-pólusú, rezonáns aluláteresztő szűrő és egy 2-pólusú, rezonáns felüláteresztő szűrő áll ehhez rendelkezésre.
 2. Teljes programozhatóság és 495 preset
  Használd a TORAIZ AS-1 szintit saját egyedi hangzások előállítására a két VCO, a két VCF, a VCA,1 és a szintén két EG,2 és az LFO3 segítségével, majd mentsd el a programba az egyes hangokat a hozzájuk tartozó paraméterekkel együtt – későbbi előhívás céljából. Mintegy 495 preset program (mindegyik külön hangzással), plusz egy 64-lépcsős, egymástól függetlenül szerkeszthető sorrendvezérlő biztosítja az inspirációt. Ráadásul lehetőség van a 495 preset saját programba mentésére az öt felhasználói bankba, és akár 13 programot rendelhetsz hozzá a Quick Programokhoz a billentyűzeten, ahonnan bármikor előhívhatod őket.
 3. FX effektek a Dave Smith Instruments Prophet-6 szintetizátorból
  Légy kreatív a Prophet-6-ból származó dual effect motorral. Használhatsz szimpla effektet, vagy párosítás útján extra textúrával gazdagíthatod a hangzást. Valódi visszacsatolás gondoskodik a tiszta analóg jelútról.
  - FX1: Bucket Brigade Delay, Distortion, Ring Modulation
  - FX2: Chorus, High-resonance Phaser, Low-resonance Phaser, Maestro Phaser
 4. Intuitív kezelőfelület és előadó funkciók
  Hozz létre egyedülálló hangokat és frázisokat az intuitív touchpad-stílusú billentyűzettel és a sliderrel. A temérdek funkció közé tartozik a 64-lépcsős sorrendvezérlő, az arpeggiator és a Scale mód, amely minden korábbinál magasabb szintű kreativitást és lehetőséget biztosít az előadáshoz.
  - Billentyűzet és Scale mód: Használd a touchpad-stílusú billentyűzetet a létrehozott hangok előadásához. A Scale Mode segítségével hangjegyeket rendelhetsz a billentyűkhöz, 21 on-board skálából választva. Nem kell alaposan elmélyedni a zeneelmélet bugyraiban, csak kiválasztod a skálát, amelyben játszani akarsz, és a TORAIZ AS-1 gondoskodik a tökéletesen harmonikus előadásról.
  - Slider: Adj dinamikát az előadásnak a slider fel- és lefelé húzásával, amellyel manipulálhatod a választást a hét különböző paraméterből. Módosíts egyszerre a két oszcillátor hangmagasságát és szabályozd be az FX mértékét. A slider garantáltan az egyik legfontosabb eleme az élő előadásnak.
  - Arpeggiator: Készíts ismétlődő akkord-mintát a touchpad-stílusú billentyűzeten történő hangjegy-lefogással. Végezz valós idejű módosítást oktávonként vagy a billentyű félhangra módosításával. Tapasztald meg a különböző skála-kombinációkat, vagy illeszd a skálát a lejátszás alatt álló track-hez.
  - 64-lépéses sorrendvezérlő: Használd a 64-lépéses sorrendvezérlőt a minták lépcsőzetes rögzítéséhez. Alkalmaz valós idejű módosítást a mintán a megfelelő billentyű lejátszás közbeni leütésével. Találj inspirációt a programozott szekvenciában, és használd a Sequence Lock funkciót a billentyűzetes lejátszáshoz, és a gyors hangszerkesztéshez a lejátszás alatt álló minta szerkesztése nélkül.
 5. Egyéb jellemzők
  - Fényes OLED kijelző a paraméter-információk számára
  - USB-B port és MIDI csatlakozók (IN, OUT/THRU) a PC/Mac vagy a külső MIDI eszköz csatolásához
  - Robusztus fémház a különféle felhasználási területekhez

Specifikációk:

Sound generation Analog synthesis
Input / Output terminals Outputs AUDIO OUT L/R ((¼-inch TS jacks), PHONES (¼-inch stereo phone jack)
MIDI MIDI IN (5P DIN), MIDI OUT/THRU (5P DIN)
USB USB (Type B)
Others TRIGGER IN (¼-inch TS jack)
Power supply AC adaptor (DC 5V)
Power consumption 1,500 mA
Maximum dimensions (WxDxH) 267.4 mm x 177.7 mm x 68.6 mm / 10.5” × 7.0” × 2.7”
Weight 1.4 kg / 3.1 lb
Accessories AC adaptor, Power cord, Quick Start Guide

 

Vadonatúj XDJ-RX2

on 2017 szeptember 14,
Lemaradtál a Pioneer XDJ-ről? Ismerd meg a vadonatúj XDJ-RX2-t, melyet akár elő is rendelheted rajtunk keresztül, ha elnyerte tetszésedet. Bruttó 559.900 HUF a várható fogyasztói ára.

Új Pioneer Dj fejhallgatók

on 2017 szeptember 11,
A Pioneer bejelentette a HDJ fejhallgatók új generációját a HDJ-X10, HDJ-x7 és a HDJ-X5 az új érkező.

Újdonság !!!

on 2017 augusztus 14,
Eljött végre a várva várt, a mai nappal elérhetővé vált a kínálatunkban a már sokat emlegetett rezgéscsillapító rendszer, mely végre kiváltja a többi bakelites megoldást. Rendeléseket ettől a ponttól kezdve tudunk fogadni az eszközökre...

Érkezik az új Pioneer DJM-750 mk2

on 2017 augusztus 01,
Èrkezik az ùj Pioneer DJM-750 mk2.Nekünk elnyerte tetszésünk!Várjuk nagyon!Ti????

Az új rekordbox elérhető!

on 2017 május 24,
https://rekordbox.com/en/support/releasenote.php

Belépő szintű Pioneer DJ lemezjátszók érkeztek nagy mennyiségben

on 2017 május 10,
Belépő szintű Pioneer DJ lemezjátszók érkeztek nagy mennyiségben, valamint professzionális DJ fejhallgatók (HDJ-2000mk2).

Elérhetőség

1173 Budapest, Összekötő u 1 Mesterek háza 3  

06 (1) 253 0676  

06 (70) 938 3505  

06 (1) 253 0677 

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Legfrissebb hírek

2017. szeptember 14
2017. szeptember 11
2017. augusztus 14

Hírlevél feliratkozás


Menü